Ik ben René Albers (1959) en eigenaar van René-Albers. Na mijn opleiding HTS-werktuigbouwkunde heb ik Politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gestudeerd. Vervolgens een masteropleiding Duurzame Ontwikkeling. De laatste 10 jaren heb ik me vooral verder verdiept in persoonlijke ontwikkeling en bewustwordingsprocessen bij mensen (ITIP, mannengroep, zenmeditatie, kashmirische massage, PRI, mindfulness, systemisch werken, Rots en Water, oplossingsgericht coachen en stilteretraites). Ik ben getrouwd en ik heb twee dochters (tweeling).

Visie en Missie

De mens staat in mijn werkzaamheden centraal, maar wel altijd in interactie met zijn omgeving. Dat kan zowel in zijn/haar leefomgeving (familie/gezin/relatie), een organisatie, in een gemeenschap of een natuurlijke omgeving zijn. Respect, waardering, bezieling, wederkerigheid en begrip voor elkaar zijn belangrijke aspecten die een rol spelen in mijn werk.

Daarbij heb ik een aantal uitgangspunten:

 • Mijn vertrekpunt is altijd “zijn”. Wat dient zich nu aan zonder dat het meteen opgelost, gefixt moet worden:
 • Ik werk vanuit respect voor elkaar’s kwaliteiten, opvattingen, ideeën en talenten;
 • Ik handel vanuit een bezielde levenshouding waarin ik betrokkenheid voel, waarin ik zuiver denk en vanuit waarden gedreven handel.
 • Ik hanteer een tarief dat past bij mijn kwaliteiten en inzet en dat in balans is met ‘wat ik waard’ ben. De afdracht van alle wettelijke belastingen en premies, de verantwoording via een financieel jaarverslag en de afdracht van BTW en belastingen horen daar vanzelfsprekend bij;
 • Ik werk volgens de wettelijke eisen van privacy (AVG, 2018) en ga professioneel en zorgvuldig om met gegevens van cliënten;
 • In mijn werk probeer ik zo duurzaam mogelijk te werken;

Kwaliteiten

Bij coaching en training:

 • Kan goed luisteren en kom snel tot de kern;
 • Sluit aan bij wat er speelt bij de cliënt en kijk wat mogelijk is;
 • Communicatief, speels en humoristisch;
 • Aandacht voor project, proces én resultaat
 • Verdiepend, praktisch én strategisch;

  Bij procesbegeleiding:
 • Bestuurskundig én technisch én mensgericht;
 • Analytisch, strategisch, inhoudelijk sterk;
 • Veel ervaring met procesbegeleiding, workshops, presentaties en trainingen;
 • Veel ervaring met planning, budgetteren, financiën en fondswerving/subsidietrajecten.

Referenties